dinsdag 16 februari 2010

REVO-LOSE-ION

Beatles for sale: EMI puts Abbey Road studios on the market
Building made famous by 1969 fab four album and its celebrated cover still draws fans from around the world
Stephen Bates
guardian.co.uk, Tuesday 16 February 2010 12.18 GMT
Article history





Het in economisch zwaar weer verkerende Britse muziekconcern EMI heeft de fameuze Abbey Road Studios te koop gezet.
Naar verluidt brengt de verkoop vele tientallen miljoenen op. Dat meldden Britse media.



Volgens ingewijden heeft EMI, dat in 2007 is overgenomen door investeerder Terra Firma, een miljardenschuld. Het is onduidelijk of met het gebouw ook de merknaam Abbey Road verkocht wordt.



Merk
‘Het merk is meer waard dan het gebouw’, aldus een media-advocaat in de Financial Times. ‘Iedereen die de studio's wil hebben, wil het merk.’ EMI heeft tot dusver geweigerd commentaar te geven.



Cliff Richard, The Shadows, Pink Floyd, The Spice Girls, Oasis en Radiohead namen nummers op in de studio uit 1931. Het gebouw heeft zijn naamsbekendheid vooral te danken aan The Beatles. Abbey Road, het laatste album dat de groep opnam, is naar de straat vernoemd waaraan de studio ligt. Het zebrapad voor het pand staat op de albumhoes.





Op maat gemaakt
EMI kocht het huis op Abbey Road 3 in 1929 voor 100.000 pond (nu omgerekend 114.000 euro) en verbouwde het tot de eerste op maat gemaakte opnamestudio ter wereld.


No more revolutions...?

zo 21 feb 2010, 21:59
Abbey Road Studios niet te koop

LONDEN - Platenmaatschappij EMI verkoopt de legendarische Abbey Road Studios in Londen niet. De platenmaatschappij bracht een verklaring uit waarin zij stelde dat de opnamestudio eigendom blijft van EMI, berichtte de BBC zondag.
De firma liet weten vorig jaar een bod voor het historische gebouw te hebben verworpen.
Momenteel is EMI in overleg met andere partijen over de financiering van een „vernieuwingsproject”.
De Abbey Road Studios uit 1931 zijn een bedevaartsoord geworden voor vele muziekliefhebbers, nadat The Beatles er nummers hadden opgenomen.
Afgelopen dagen werd er druk gespeculeerd over de mogelijke verkoop van de opnamestudio aan schuldeisers. Zondag liet EMI dus weten dat zij wel geïnteresseerd is in investeerders, maar niet in kopers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten