zondag 22 augustus 2010

Mauritius’ Colored Earths



Mauritius is een eiland in de Indische Oceaan. Het ligt ca. 855 km ten oosten van Madagaskar en ca. 1800 km ten oosten van het vasteland van Afrika. Mauritius wordt gerekend tot de Afrikaanse landen.
Het eiland is van vulkanische oorsprong en ontstond 13 miljoen jaar geleden. De vulkanen op het eiland werken al niet meer sinds 200.000 jaar, hoewel er 10.000 jaar geleden nog lava uitgestroomd is.

In het zuidwesten van Mauritius ligt het dorp Charamel, met prachtige watervallen en de gekleurde aarde (The seven colored earth). De aarde is er zeer ongewoon. Deze gekleurde duinen zijn uniek in de wereld. Gecrëeerd door vulkanische uitbarstingen is hier een prachtig patroon ontstaan waarbij verschillende lagen elk hun eigen kleur hebben. Afhankelijk van het tijdstip van de dag en van de lichtinval zie je steeds een nieuw landschap. Soms lijkt het alsof je de schaduw ziet van een bepaalde laag, maar misschien zie je dan wel een andere, donkere, laag. Het is verboden om over het zand te lopen. Zodoende blijft het intact voor de volgende generaties.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten