maandag 2 augustus 2010

Mini Monet


HOLT - Hij zit nog op de basisschool, maar hij wordt nu al een "mini Monet" genoemd. De 7-jarige Kieron Williamson haalde afgelopen weekend in een half uurtje 180.000 euro op tijdens een veiling van 33 van zijn kunstwerken in een galerie.

Zijn werken werden gekocht door liefhebbers van over de hele wereld. Kieron schildert vooral landschappen en stadsgezichten uit de streek Norfolk, waar hij woont. Het duurste werk ging weg voor een kleine 10.000 euro, het goedkoopste nog altijd voor 2.000 euro.

Kieron begon zijn carrière tijdens een familievakantie in Cornwall twee jaar geleden, geïnspireerd door de boten in de haven. Hij vroeg zijn ouders om een schetsboek en al snel tekende hij niet alleen boten, maar ook achtergronden, landschappen en huizen.
Zijn talent werd herkend door lokale kunstenaars die hem hielpen beter te worden. In augustus 2009 leverde dat zijn eerste expositie in zijn woonplaats op en was zijn naam gevestigd.


"Ik hou van landschappen met de mooie luchten in deze omgeving," zegt Kieron.
Hij schildert elke dag vanaf zes uur in de ochtend tot hij naar school moet en daarna weer na zijn lessen.
Zijn succes is nog niet voorbij. Elke week schildert Kieron zes schilderijen. Er is een wachtlijst van 700 liefhebbers die dolgraag een originele Kieron Williamson willen bemachtigen. Zijn stijl wordt omschreven als "impressionistisch, maar niet abstract", melden Britse media.
Zijn ouders willen met het geld alvast een huis voor hem kopen en de rest investeren tot hun kleine kunstenaar 25 is.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten