dinsdag 14 september 2010

Only 925 million...

Wereldwijde honger neemt af

ROME - Het aantal ondervoede mensen is wereldwijd met bijna 10 procent gedaald. Dat maakte de FAO, de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties dinsdag bekend. Volgens de FAO is het voor het eerst sinds 1995 dat minder mensen hongerlijden dan in het jaar daarvoor.


Ondanks het feit dat wereldwijd het aantal ondervoede mensen met bijna 10 procent gedaald is, zijn er nog altijd veel mensen die honger lijden, zoals hier in Soedan.

Leden vorig jaar nog 1.023 miljard mensen honger, in 2010 zijn dat er 925 miljoen. De organisatie benadrukt dat „het aantal ondervoede mensen wereldwijd nog steeds van onacceptabele omvang is”.
Ondanks de afname van structurele ondervoeding blijft honger een heet hangijzer. Begin september braken in Mozambique nog rellen uit vanwege hoge broodprijzen en stuwde de extreme droogte in Rusland de graanprijzen omhoog.


De afname is voor een groot deel te danken aan een gunstig economisch klimaat in ontwikkelingslanden en de daling van voedselprijzen tijdens de crisis. Nu de economie aantrekt, de graanoogst in Rusland tegenvalt en de agrarische opbrengst in landen in zuidelijk Afrika stagneert, vreest de FAO dat de voedselprijzen weer snel zullen stijgen. Het gevolg daarvan is een toename van het aantal ondervoede mensen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten