dinsdag 26 januari 2010

STREETS OF ANYWHERE


di 26 jan 2010, 16:29
Toeslag op uitkering verlaagd van vijftien naar drie euro
Dagvergoeding omlaag: verslaafden stoppen veegwerk

ROTTERDAM - Sinds de dagvergoeding op 1 januari fors is verlaagd komen de daklozen en verslaafden in de Rijnmond niet meer opdagen om sneeuw te ruimen of te vegen via Jobscore.

Verslaafdeninstelling Bouman-GGZ vindt dan ook dat er snel maatregelen moeten worden getroffen. De vegers van Jobscore met hun typerende rode overalls zijn dakloze verslaafden die met het vegen een hele nuttige daginvulling hadden. Maar sinds één januari is hun aantal dus nu drastisch verminderd.
foto: Matthijs Koster - 26-01-2010

Drie euro
Gemiddeld kregen de medewerkers een dagvergoeding van vijftien euro per dag, bovenop hun uitkering. Per 1 januari is dit verlaagd naar gemiddeld drie euro per dag bovenop hun uitkering. Verantwoordelijk wethouder Kriens heeft daarmee de bijdrage die uitkeringsgerechtigden mogen bijverdienen voor iedereen gelijkgetrokken.
Nu ze massaal het werk neerleggen, raken de instellingen het zicht kwijt op de mensen en bestaat de dreiging dat ze de criminaliteit in gaan. Bouman heeft een plan klaarliggen waarbij de groep aan de slag kan in echte banen, vergelijkbaar met de voormalige sociale werkplaatsen. Wethouder Kriens zal binnenkort een besluit over het plan moeten nemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten