vrijdag 18 juni 2010

Grab Pennies

do 17 jun 2010, 21:38
Geld voor 'grote groene muur' in Afrika

NDJAMENA - Het milieufonds van de Wereldbank (GEF) heeft donderdag in Tsjaad 95 miljoen euro beschikbaar gesteld voor een project dat de oprukkende Sahara tot stilstand moet brengen. Afrikaanse leiders waren in Tsjaad voor het eerst bijeengekomen om over de aanleg van de 'grote groene muur' te praten, een 'bomenriem' die elf Afrikaanse landen moet doorkruisen.


Een kaartje met de beoogde grote groene muur van bomen zoals die dwars door Afrika zou moeten gaan lopen...

De bomenriem moet 15 kilometer breed worden en ongeveer 7100 kilometer lang. De bomen moeten de bodemerosie vertragen, windsnelheden verminderen en regenwater in de bodem opnemen. Het idee is vijf jaar geleden ontstaan, maar door geldgebrek nog niet ten uitvoer gebracht.
De bomenriem moet van het westelijke Senegal naar het oostelijke Djibouti lopen. De Tsjadische president Idriss Déby noemde de 'grote groene muur' de Afrikaanse bijdrage aan de strijd tegen de klimaatverandering.


BP akkoord: 20 miljard in fonds voor slachtoffers olieramp

Na een ontmoeting met president Obama in het Witte Huis heeft de BP-top beslist om 20 miljard dollar in een fonds te steken dat moet dienen om schadevergoedingen uit te betalen voor de olieramp in de Golf van Mexico. De 20 miljard zijn uitsluitend bedoeld voor het compenseren van jobverlies en misgelopen inkomsten van vooral vissers en werknemers uit de toeristische sector.

BP mag enkel zorgen dat het geld in het fonds geraakt, het bedrijf krijgt geen enkele bevoegdheid en inspraak over wie wat betaald krijgt. Die taak komt op de schouders van Kenneth Feinberg, de advocaat die ook het uitbetalen van schadevergoedingen overzag van familieleden van slachtoffers van de terroristische aanslagen van 11 september 2001

Geen opmerkingen:

Een reactie posten