maandag 14 juni 2010

JANI

Man leeft zonder eten en drinken
Een Indiër die beweert al 75 jaar niets gegeten of gedronken te hebben, is mogelijk geen oplichter. 35 artsen observeerden Prahlad Jani (82) twee weken lang in een ziekenhuis en concluderen dat hij inderdaad niets consumeert en desondanks in goede gezondheid verkeert.

De man zou volgens de onderzoekers onnatuurlijke eigenschappen hebben. Hij kreeg enkel water om zich mee te wassen en om zijn mond mee te spoelen. De hoeveelheid werd vooraf en nadat hij het weer had uitgespuugd gemeten. Volgens de doktoren produceert Jani wel urine, maar dit wordt weer opgenomen door de blaaswand. Zijn bloeddruk en hartconditie zijn normaal. ''We weten nog steeds niet hoe hij overleeft'', aldus neuroloog Sudhir Shah. ''Het blijft voorlopig een mysterie.''

Het onderzoek was een initiatief van het ministerie van Defensie. Het leger hoopt overlevingsstrategieën voor soldaten en astronauten te ontwikkelen dankzij Jani. De komende maanden zullen doktoren met dit doel nog DNA-onderzoek uitvoeren.
Jani, die als monnik afgezonderd in de bossen leeft, stelt dat hij op zevenjarige leeftijd een ontmoeting had met een godin. Sindsdien zou hij geen behoefte hebben aan eten of drinken.


Jani beweert dat een godin hem in stand houdt door middel van nectar, die naar binnen sijpelt door een opening in zijn verhemelte. De sceptische groep de Indian Rationalists noemt hem een “dorpsbedrieger”

1 opmerking: