zondag 17 oktober 2010

Moon-like Grapes



"Grosso modo kan gesteld worden dat biodynamische wijnbouw twee hoofdpeilers heeft....

Ten eerste gebruikt men plantaardige, minerale en dierlijke stoffen (preparaten) die de groei stimuleren en de aarde doordrenken met positieve krachten. Zo gaat men bijvoorbeeld gedroogde koemest of fijngemalen kiezelsteentjes gemengd met water in een koehoorn steken en deze hoorn enkele maanden onder de grond bewaren.
Na opgraving in de lente wordt het opgedroogde en verharde preparaat dan opgelost in water (het preparaat wordt 'gedynamiseerd') en over de wijngaard uitgesproeid.

Ten tweede gebruikt men de invloed van kosmische krachten en cycli en wordt gelet op het evenwicht van de vier natuurelementen vuur, lucht, water en aarde. De zon- en maanstanden bepalen bijvoorbeeld de oogst- en snoeiwerkzaamheden. Sommige wijnbouwers oogsten enkel en alleen bij volle maan om zo de energie van de maan te laten absorberen in de geplukte druiven."

"We zijn al weer in oktober 2010 aangeland, de maand die het fruit laat kleuren, appels en peren en ook de druiven, met behulp van de maan. Het is misschien niet bekend dat de maan het fruit kleurt en niet de zon. De maan heeft een grote invloed, ook op de plantengroei. De vroege druivensoorten Frankenthaler is al volop klaar om geoogst te worden. De black alicant en de andere soorten hebben allemaal al een mooie blauwe of witte kleur, maar moet toch nog wel een weekje door om de zoetgehalte een beetje te verhogen. De zoetgehalte percentage moet toch wel 14 % zijn, het minimum moet 13 % zijn. Met 15 % zoetgehalte en meer bepalen een lekkere smaak maar ook de houdbaarheid."
A.vd.Knaap



De navel van de maan...
Vandaag zag ik foto's van zowel de maan als van druiven.
En als je daar goed naar kijkt, word je getroffen door opmerkelijke overeenkomsten.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten