donderdag 20 januari 2011

Haarlem movie city ...

Haarlem toch filmstad?

HAARLEM - De serie 'Levenslied', die donderdag 20 januari zijn première beleeft, is in zijn geheel in Haarlem opgenomen. Hoofdpersoon Anna Drijver, dirigent van het koor Bij Hoog en Laag, woont op de zolderverdieping van het Rosenstock-Huessyhuis.

"Haarlem is een fotogenieke stad, je kunt er alles vinden, van een mooie binnenstad tot een arbeiderswijk. Bovendien is het dichtbij Amsterdam, waar de meeste acteurs wonen. In Zwolle kun je vanwege de files geen serie opnemen", vertelt regisseur Pollo de Pimentel. Hoewel er buiten voor de Kloosterkeuken een knallende ruzie tussen Anna en haar ex-vriendje Frank Lammers plaatsvindt, en ook voor de Koepel en het politiebureau Koudenhorn is gefiilmd, is verreweg het meeste opgenomen op de set in het oude Belastingkantoor.

Dat Haarlem korenstad is, daar kwam regisseur De Pimentel pas tijdens het draaien achter. In het Rosenstock repeteren overigens in het echte leven drie koren en wel Elisabeth Bas, Coro Cantoro en 'Herman de Wit'. Hoewel het koor in de serie een amateurkoor is - de acteurs zingen zelf - is de zang achteraf door diverse zangers 'opgeleukt'. "Zingen is voor veel Nederlanders een wekelijks uitje. Voor ons is het een kapstok om iets over het leven van gewone mensen te vertellen. 'Levenslied' is geen glamourserie, geen hapklare brok amusement. Als kijker moet je erin groeien."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten