zondag 28 maart 2010

Children of Men


Children of Men is een film uit 2006 onder regie van Alfonso Cuarón. Het verhaal is gebaseerd op het gelijknamige boek van P.D. James. De productie won zeventien filmprijzen - waaronder twee bekroningen op het Filmfestival Venetië - en werd genomineerd voor drie Oscars.


Verhaal
Het is het jaar 2027 en sinds 2009 is er geen mens meer geboren. De mensheid kan zich niet meer voortplanten en sterft langzaam maar zeker uit. Wanneer de laatst geboren persoon, Baby Diego (Juan Gabriel Yacuzzi) op zijn achttiende om het leven komt, ontstaat er één grote gewelddadige chaos.

Groeperingen van allerhande levensovertuigingen en religies trekken massaal de straten op om zwaar bewapend hun gelijk te halen.
Ondertussen weert Engeland alle immigranten en zet ze waar ze deze vindt hardhandig het land uit.



Het verhaal is een zogenoemde dystopie, een (denkbeeldige) samenleving met louter negatieve eigenschappen waarin men beslist niet zou willen leven. Een dystopie is daarmee het tegenovergestelde van een utopie, dat juist een bijzonder positieve samenleving voorspelt.

Een bekend dystopisch boek is ‘Brave New World’, van Aldous Huxley, waarin Huxley een compleet technocratische maatschappij portretteert.
Een samenleving waarin leven en dood voorgeprogrammeerd zijn, waar de bevolking door middel van drugs zoet gehouden wordt, en waar wisselende seksuele contacten tot norm verheven zijn.
De titel is ontleend aan de woorden die Miranda spreekt in William Shakespeares The Tempest (De storm).
In de eerste scène van de laatste acte zegt zij:

O wonder!
How many goodly creatures are there here!
How beauteous mankind is!
O brave new world,
That has such people in it!

Deze woorden worden in de roman aangehaald door John Savage (de Wilde) op het moment dat hij nog meent in een prachtige wereld te zijn beland.


children - robert miles

zo 28 mrt 2010
Partij voor de Vrijheid wil Marechaussee in probleemwijken...

Wilders brengt klein schokkend stukje PVV verkiezingsprogramma naar buiten...

PVV gaat economische crisis met Koninklijke Marechaussee te lijf...

DEN HAAG - De Partij voor de Vrijheid wil meer geld om de politie in heel Nederland uit te kunnen breiden. Agenten moeten ook echt op straat zijn. In probleemwijken moet het mogelijk zijn om de Koninklijke Marechaussee te laten bijspringen. Er moet een nationale politie komen en de ministeries van Binnenlandse Zaken en Justitie kunnen opgaan in één ministerie van Veiligheid.
Marokkaanse criminelen of van andere buitenlandse komaf wil de PVV kunnen uitzetten. Volgens de PVV-leider moeten de betrokkenen worden uitgezet na denaturalisatie. En als ze nog geen Nederlander zijn, kunnen ze volgens hem meteen worden uitgezet.

Uit het hart
Voorzitter Han Busker van politievakbond NPB beziet deze plannen van de PVV positief. ‘Alle inspanningen die erop zijn gericht om de politie meer ruimte te geven en haar werk beter te kunnen doen, zijn ons uit het hart gegrepen.’

Wat betreft het samenvoegen van de ministeries en het ‘dichter bij elkaar kruipen’ van de politie en de marechaussee zegt Busker dat dat in principe goed kan zijn. ‘De KMAR heeft al eerder bijstand geleverd aan de politie. Het gaat om zeer goed opgeleide mensen.’

Geen opmerkingen:

Een reactie posten