maandag 8 maart 2010

Glastonbury Festival

Het Glastonbury Festival in Engeland is het grootste openlucht muziekfestival ter wereld. Het festival staat vooral bekend om de rock/pop concerten, maar er zijn ook ook dans, cabaret, circus en andere voorstellingen.
Op het terein vind je vele kunstwerken. Ook modder en regenoverlast is een bekend gegeven op het festival. Een poncho en regenlaarzen is geen onmisbare bagage.
Op technici en beveiligingsmedewerkers na, zijn alle medewerkers van het festival vrijwilligers. Zij worden 'betaald' door middel van een gratis toegangskaart en de winst die het festival maakt, wordt aan goede doelen geschonken.

















U2 wordt de headliner van de veertigste editie van het het Glastonbury festival. Het is de eerste keer dat de band op het festival te zien is.
"Het 26 jaar oude gerucht wordt eindelijk bewaarheid. Eindelijk zal de grootste band ter wereld op het beste festival van de wereld te zien zijn. En dat op de veertigste editie! En we hebben nog veel meer verrassingen op stapel staan..", aldus organisator Michael Eavis.



Glastonbury 2010 was erg snel uitverkocht, dus fans die nu nog een kaartje willen bemachtigen zullen daar een hele kluif aan hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten