dinsdag 27 juli 2010

Catalonia wants to ban bullfighting



30 juni 2010
50.000 Spaanse handtekeningen voor verbod op stierenvechten
stierengevechtEen Spaanse dierenrechtenorganisatie in Madrid heeft 51.609 handtekeningen verzameld voor een verbod op stierengevechten. De organisatie hoopt nu dat de politieke wereld zal volgen en dat het regionale parlement een debat zal openen over een eventueel verbod. “Meer dan 50.000 Madrilenen hebben volmondig nee gezegd tegen stierengevechten. Het is nu aan de politiek om actie te ondernemen”, aldus dierenrechtenorganisatie El Refugio in een persbericht. De organisatie lanceerde in maart een campagne om de kwestie in het regionale parlement te krijgen. Minimum 50.000 handtekeningen waren nodig alvorens het regionale parlement bereid was om de zaak te bekijken. El Refugio baseerde zich voor de campagne op een gelijkaardig initiatief in Catalonië. Catalonië wordt mogelijk de eerste regio in Spanje waar een verbod op stierengevechten zou gelden. De eindbeslissing valt binnen enkele maanden.

27 juli 2010
Catalonië wil verbod stierenvechten


De Spaanse regio Catalonië heeft een eerste stap gezet richting een verbod op stierenvechten. Het parlement in Barcelona heeft een burgerinitiatief aangenomen en gaat nu een wet maken.
Catalonië kan de tweede Spaanse regio worden waar stierengevechten worden verboden. In 1991 werd het doden van stieren in een arena al verboden op de Canarische Eilanden.

Tegenstanders vinden een verbod op stierengevechten een aanslag op de vrijheid. Volgens hen wordt niemand gedwongen om naar de gevechten te kijken.

© ANP

Voor het eerst verbod op stierenvechten Portugal
Uitgegeven: 3 maart 2009
VIANA DO CASTELO - Als eerste stad in Portugal heeft de noordelijke kustplaats Viana do Castelo een verbod op stierenvechten ingevoerd. Dat heeft de Portugese nieuwssite Diariodigital dinsdag gemeld.

De gemeenteraad van Viana do Castelo, waarin de socialisten in de meerderheid zijn, stemden voor een verbod op stierenvechten.

In tegenstelling tot Spanje worden stieren in Portugal niet in de ring gedood. Voor dierenbeschermers in Portugal is het besluit van de gemeenteraad van Viana do Castelo toch een belangrijke mijlpaal. Ze stellen dat stieren ook in de arena lijden als ze niet worden gedood.

Een woordvoerster van de organisatie Animal sprak de hoop uit dat andere Portugese steden het voorbeeld van Viana do Castelo volgen.
© ANP

Geen opmerkingen:

Een reactie posten