zaterdag 27 november 2010

De Nieuwe Akker



NIEUWSBRIEF NUMMER 10 November 2010
In deze nieuwsbrief:
* veel positieve aandacht voor De Nieuwe Akker
* toekomstige medewerkers voor de tuinder
* stand van zaken Leyduin
* Financiën

Positieve aandacht voor De Nieuwe Akker
De afgelopen weken hebben we heel veel nieuwe mensen ontmoet op verschillende markten waar wij met een stand met informatie over De Nieuwe Akker stonden. We zijn alweer blij verrast over alle enthousiaste reacties die wij kregen. Dit heeft geresulteerd in veel nieuwe inschrijvingen. Wij heten jullie allen van harte welkom!

Ook een artikel in het Haarlems Dagblad van 5 oktober heeft vele reacties los gemaakt; bijvoorbeeld:
In het HD lees ik over jullie initiatief om biologisch dynamische tuinderijen rondom Haarlem te realiseren. Wauw, geweldig, daar maakt mijn hart een huppeltje van! Dat mis ik rondom Haarlem. Graag wil ik op de hoogte blijven van jullie initiatief en daar in de toekomst, zo mogelijk een bijdrage aan leveren. Als afnemer, vrijwilliger of wellicht iets anders.
Of:
Ik leg net het HD neer... Wat een prachtig nieuws! Ten eerste dat jullie initiatief zijn gestart, waar ik tot nu toe alleen maar van droom..En ten tweede , omdat Landgoed Leyduin bijna in onze achtertuin ligt! Ten derde omdat we nu met z’n zessen zijn, vier kindjes, die genieten van de natuur en biologisch eten.. Dus wij doen graag mee!

Toekomstige medewerkers voor de tuinder.
Er hebben zich twee stagiaires van De Landbouwschool in Dronten en acht anderen aangemeld die als vrijwilliger op de tuinderij willen gaan werken. Naast al het andere aanbod van vrijwilligers wat we al hadden, geeft dit ons veel vertrouwen in de toekomst.

Stand van zaken Leyduin
Voor onze nieuwe belangstellenden: De Nieuwe Akker mag de oude moestuin in natuurgebied Leyduin (nu een stuk weiland) weer in zijn oude glorie herstellen.
Ondanks het feit dat de besprekingen met Landschap Noord Holland formeel nog niet zijn afgerond, geven ze ons het vertrouwen dat we nog voor de winter met voorbereidende werkzaamheden op het landgoed mogen starten.



Financiën
Het zit ons dus aan heel veel kanten mee! Het is wel een enorme klus om startkapitaal binnen te halen dat nodig is voor een beginnend bedrijf. We schrijven fondsen aan en denken na over sponsoring van bedrijven. In de nabije toekomst zullen we ook onze eigen belangstellenden om hulp vragen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten