donderdag 13 mei 2010

ASCENSION



"Volgens het christelijke geloof ging Jezus terug naar de hemel om te zitten aan de rechterhand van God de Vader, om zodoende te pleiten voor de gelovigen en mee te regeren. Door de hemelvaart maakte Jezus de weg vrij voor de uitstorting van de Heilige Geest, hetgeen herdacht wordt op pinksteren. Bij de wederkomst zal Jezus terugkomen naar de aarde, om het Laatste Oordeel uit te voeren.

Binnen de islam is sprake van de hemelvaart (Nachtreis) van Mohammed en de hemelvaart van de profeet Jezus, die echter plaats zou hebben gevonden, voordat Jezus gekruisigd werd.

De Nachtreis is de hemelvaart die de islamitische profeet Mohammed maakte op het hemelse dier Buraq in een nacht in het jaar AH 1.
Hij zou volgens de Overleveringen gebeden hebben met de profeten en sprak er met God. Daarna keerde hij terug naar aarde. De hemelvaart wordt als bewijsteken gevraagd voor Mohammed.

Daarnaast is er binnen de islam sprake van een hemelvaart van Jezus.
De Koran stelt in soera De Vrouwen 157 dat Jezus niet aan het kruis is gestorven; God zou Jezus reeds tot Hem 'verhoogd' of 'opgeheven' hebben."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten