zaterdag 29 mei 2010

The Summertime Will Come


De Volskrant:

"Nederlanders willen geen grimmig land waar achterdocht de leidraad is voor samenleven in plaats van vertrouwen
Voor mij was hij de onbetwiste winnaar van het lijsttrekkersdebat dat RTL4 woensdagavond uitzond. SP-leider Emile Roemer was enige die er ontspannen bij stond, niet hakkelde, niks raars met zijn haar had gedaan (zou Wilders echt denken dat hij er premierwaardiger op wordt door iets aan zijn haarkleur te doen?) en uitstekend wist te improviseren. ‘U bent allang in ondertrouw, en ik maak bezwaar’, zei hij tegen Balkenende en Rutte, die niet anders konden dan een beetje schutterig lachen.

Visie
Wat we intussen missen in al die debatten, is een visie op Nederland. Een pakket maatregelen met hier wat erbij en daar wat eraf, vertelt weinig over de noodzakelijke ingrediënten die van Nederland een land maken waar het prettig toeven is.

Rechts van het midden lijkt zo’n visie ook niet te verwachten. Daar gaat het vooral over wie moeten inleveren, wie extra straffen verdient en wie moeten vertrekken. Een defensief verhaal dat getekend wordt door angst, en wordt aangeboden met een fles azijn erbij. Slikken maar.
Een prachtige kans voor links om Nederlanders te vertellen dat onze welvarende samenleving voldoende potentieel heeft om een fatsoenlijke samenleving te blijven waar het prettig toeven is. Natuurlijk kost dat geld en inspanning. Maar samen hebben we dat geld, en die inspanning kunnen we ook samen leveren.

Links kan mensen aanspreken op hun kracht
|
Geen bange mensen
Nederlanders zijn geen bange mensen zonder zelfvertrouwen die alleen maar oog hebben voor hun eigen portemonnee. Nederlanders willen geen geasfalteerd land met krottenwijken en nog meer bedelaars. Een land waar dieren tot vleesproductiemachines zijn gedegradeerd en mensen in de marge vaker door politieagenten in hun kraag worden gegrepen dan door hulpverleners bij de hand genomen. Een grimmig land waar achterdocht en controle leidraad zijn voor het samenleven, in plaats van onderling vertrouwen.

Links kan mensen aanspreken op hun kracht. En links kan een geweldig kabinet opleveren. Ik zie het al helemaal voor me: Femke Halsema als premier – ze is de enige echte staatsman onder de lijsttrekkers – Job Cohen en Emile Roemer als vice-premiers.

Enthousiast
Een enthousiast, intelligent, humorvol, betrokken en serieus trio. Met Jolande Sap die op het geld past, Diederik Samson die de schone energie een nieuwe impuls geeft, en Agnes Kant die de volksgezondheid en zorg onder haar hoede neemt. Dat kan een zorgzaam, duurzaam Nederland worden, met dansende koeien en lachende mensen.

Er is er in elk geval één die zo’n kabinet en zo’n Nederland een stukje dichterbij kan brengen, door er elke dag in de peilingen een zetel bij te veroveren. Go Emile, go!"



Oh the summertime is coming
And the trees are sweetly blooming
And the wild mountain thyme
Grows around the blooming heather
Will ye go, Lassie go?
Chorus
And we'll all go together
To pluck wild mountain thyme
All around the blooming heather
Will ye go, Lassie go?

I will build my love a tower
Near yon' pure crystal fountain
And on it I will build
All the flowers of the mountain
Will ye go, Lassie go?

If my true love she were gone
I would surely find another
Where wild mountain thyme
Grows around the blooming heather
Will ye go, Lassie go?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten