dinsdag 25 mei 2010

Garden Therapists on Vrij Waterland


TUINTHERAPEUT
Tweejarige opleiding in deeltijd tot therapeut die gebruik maakt van werk in de natuur

Studieleider: Annette Beerens

Onze 24-uurs economie, de bijbehorende prestatiedrang en het leiden van een stressvol leven maakt dat een groeiend aantal mensen opgebrand thuis komt te zitten. Het maakt duidelijk dat de grenzen tussen stabiel en labiel niet altijd vastomlijnd zijn. De vraag naar bezigheden die de lichamelijke én geestelijke gezondheid versterken wordt voor deze mensen steeds dringender.

Bezig zijn in de natuur blijkt vitaliserend te werken en kan heel precies ingezet worden om bepaalde drempels in het functioneren te overwinnen. Volledig inzicht in het eigen functioneren én een goede begeleiding daarbij zijn essentieel. Vaak zijn ziekte, opgebrand raken of anderszins disfunctioneren juist ontwikkelmomenten in iemands biografie. Een goed inzicht in biografische processen kan voor iemand werelden openen als de vragen die daarbij ontstaan deskundig kunnen worden beantwoord. De tuintherapeut is iemand die werkenderwijs begeleiding biedt en de cliënt zo goed mogelijk in zijn of haar ontwikkeling ondersteunt met als instrument het buiten-werk.

Doelgroep
Iedereen die landbouwervaring heeft en/of werkervaring in de zorgsector en die cliënten wil ondersteunen in hun groei- en vitaliteitproces. Maar ook voor een ieder die al daadwerkelijk in de landbouw- en zorgsector werkbegeleider is of dit wil worden op grond van zijn/haar ervaringskundigheid.

Inhoud
De inhoud van deze opleiding betreft vier uitgangspunten van waaruit zowel in het eerste als in het tweede jaar mee wordt gewerkt;
• visieontwikkeling op mens en omgeving;
• ziektebeelden, verslavingsvraagstukken en de grondhouding van de therapeut;
• landbouwkundig inzicht en methodieken;
• stage, werkbezoek, intervisie, en toetsing.

Data
30 dinsdagen vanaf 28 september 2010

Kosten: €2.995 per jaar inclusief verzorging en inschrijfgeld. Bij inschrijving voor twee jaar ineens geldt een totaalbedrag van €5.700 ineens (u betaalt dan €2.850,per jaar). Het inschrijfgeld bedraagt €125.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten