vrijdag 21 mei 2010

SAVE THE CHILDREN



Bezoekers gooien 152.000 euro in wensbron Efteling
ANP op 21 mei '10.

Bezoekers aan attractiepark de Efteling hebben de afgelopen 25 jaar bijna 152.000 euro in de Wensbron geworpen.
Dat maakte directeur van de Efteling Bart de Boer vrijdag bekend bij het zilveren jubileum van de Wensbron. In het afgelopen jaar leverde de bron ruim 7600 euro op.

De opbrengst van de Wensbron gaat traditiegetrouw naar kinderrechtenorganisatie Save the Children.

Wens doen

Op 21 mei 1985 opende de toenmalige erevoorzitter van Save the Children prinses Juliana de Wensbron door de eerste munt in de bron te werpen. Sinds die tijd kunnen bezoekers na het werpen van een muntje een wens doen. De Wensbron wordt een keer per jaar geleegd en schoongemaakt. Daarna wordt de opbrengst geteld.

‘Het is een fantastisch bedrag dat in 25 jaar bij elkaar is gewenst. Daarmee gaan vele wensen van kinderen elders op aarde in vervulling’, zei Holke Wierma, directeur van Save the Children, bij het in ontvangst nemen van de cheque.

Nieuwe attractie
Het park investeert de komende jaren fors in een nieuwe attractie, die Hartenhof gaat heten en zo'n 42,5 miljoen euro kost. De attractie gaat 31 mei 2012 open, de 60e verjaardag van het park.

De nieuwe attractie, die in het hart van het park zal verrijzen, krijgt hetzelfde niveau als de al bestaande darkrides Droomvlucht en Fata Morgana. Pardoes de Tovernar wordt de bekendste bewoner van het Hartenhof.
Meer informatie wil de Efteling nog niet kwijt.

Tekening van Hartenhof, de nieuwe attractie (ANP)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten