donderdag 1 april 2010

FOR SALE

GRIEKS EILAND VAN ATHINA ONASSIS TE KOOP
De kleindochter van de Griekse reder Aristoteles Onassis, Athina Onassis, wil het eiland Skorpios, een familie-eigendom, verkopen. Het ongeveer 180 hectare grote eiland in de Ionische Zee wordt voor zowat 120 miljoen euro te koop aangeboden, zo hebben Britse kranten gemeld. Naar verluidt is Microsoft-oprichter Bill Gates geïnteresseerd en heeft hij het eiland in januari al bezocht.

Kleine grafkapel
Een vertrouweling van de familie Onassis zegt vandaag echter in Griekse kranten dat het eiland "zeer zeker verkocht kan worden". Onassis heeft in zijn testament enkel de verkoop verboden van een kleine kapel waarin zich zijn graf en de graven van zijn zoon Alexandros en zijn dochter Christina bevinden. De reder bezweek in 1975 aan een longontsteking. Zijn zoon kwam in 1973 bij een vliegtuigongeval om het leven. Zijn dochter, de moeder van Athina, was aan medicijnen verslaafd en stierf in 1988.

Familiejuwelen
Het vermogen van Athina, de enige erfgename van Onassis, wordt op zowat zes miljard euro geschat. De voorbije maanden verkocht ze al vastgoed van haar familie in Griekenland en een deel van de familiejuwelen. De 24-jarige leeft in Zwitserland en Brazilië. Ze is niet in Griekenland opgegroeid en spreekt amper Grieks.



Leer mij Bill Gates kennen, die zei vast en zeker:
“Nice, but who pays the ferryman?”
(in zijn beste Grieks:
ωραία, αλλά ποιος πληρώνει το βαρκάρης;).


Yannis Markopoulos

Geen opmerkingen:

Een reactie posten