donderdag 22 april 2010

Hera Samos





Hera (Oudgrieks: Ἧρα / Hêra; Ἧρη / Hêrê; Myceens: e-ra) is een figuur uit de Griekse mythologie. Zij was de dochter van de titanen Kronos en Rheia, en derhalve de zuster van Zeus, de koning van hemel en aarde en tevens diens gemalin.

De voornaamste plaats, waar Hera vereerd werd, was het eiland Samos. Daar, zo beweerde men, was het heimelijk echtverbond tussen Zeus en Hera gesloten en dit geloof had zelfs zo'n invloed op het maatschappelijk leven van de inwoners, dat zij de hoogste god hierin navolgden en het regel werd, dat een geheime vereniging het sluiten van het huwelijk voorafging....

Onder de eilanden was niet alleen Samos, maar ook Delos een centrum van de Heracultus.Doch nog meer in het Westen, in het Zuiden van Italië. Daar had zij op het voorgebergte Lacinium in de nabijheid van de stad Kroton een prachtige tempel. In Paestum werd ze als beschermster van de kraamvrouw gelijkgesteld met de geboortegodin Eileithyia, die in de mythe ook wel haar dochter is. Zij werd daar door de Romeinen Iuno Lacinia genoemd.

De koe, en de pauw waren aan Hera gewijd, en met name ook de granaatappel als symbool van het leven en de vruchtbaarheid.















Ik kom alleen op Samos voor...


Idealen delen...


Hier kan je witte voetjes halen...





Vóór het opruimen...

Na het opruimen...

Reuzin...

Kleine mannetjes...





Iceland 2010: Hera Björk - Je Ne Sais Quoi

1 opmerking: